Кметът на Ловеч посети фирма „ТЕХРА“ и благодари за направеното дарение за болницата

Собственикът на фирма ТЕХРА инж. Кристиян Драганов и управителят инж. Стойчо Стоянов на 24 септември показаха на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова наскоро открития Учебно-демонстрационен център, който се намира в производствената база край троянското село Ломец. Центърът служи за обучение и демонстрации пред клиентите, за търсене на технологични проблеми и разработване на иновативни продукти.

Кризата с коронавируса не е оказала голямо влияние върху производството, работници не са освобождавани, обемът на продукция и износът са запазени, каза инж. Кристиян Драганов.

Фирмата е от сериозните дарители на ловешката болница, заедно с още 28 фирми и отделни физически лица. Затова кметът Корнелия Маринова лично и сърдечно благодари и връчи благодарствен адрес на Кристиян Драганов.

„Вашият жест доказва, че имаме един социално отговорен бизнес, който има общи цели с общинската и държавната власт и ние работим синхронно. По този път успяхте да повишите капацитета на болницата и нивото на медицинските услуги. Пожелавам на всички Вас да пазите своята вяра в доброто и волята за добродетелност!“, се казва в документа.

Името на фирмата е съставено от двете думи ТЕХнологии и ХРАнене. Началото е сложено през 1992 година от д-р инж. Любомир Драганов и синът му инж. Кристиян Драганов, тогава още студент. През годините ръководството умело се грижи за устойчиво развитие и утвърждаване на позициите, както на българския, така и на международния пазар. Днес ТЕХРА е водещ български производител на суровини, обслужващ хранително-вкусовата индустрия, секторите мелничарство, хлебопроизводство и сладкарство. Името е синоним на високо качество на продуктите и се  обслужва от сплотен екип. Тук работят 120 специалисти от цяла България, повечето живеят в Ловеч. Произвеждат се над 120 различни продукти, без които съвременната хранително-вкусовата индустрия не може.

Гордост на фирмата е и новият напълно автоматизиран склад за готова продукция. Скоро на пазара ще бъдат пуснати нови продукти със специален QR  код, с който домакините ще могат да гледат кратко видео за това как се приготвя храната, съобщи инж. Кристиян Драганов.